Tirsdagstema - Natur

Dagens tirsdagstema er natur.

Noen ganger er man bekymret over at man ødelegger så mye av naturen, men av og til ser det ut til at naturen tar hevn igjen .....

 
 

 


Solskinnshistorie!

Jeg er så lei av å lese om bare elendighet. Krig, menneskelige tragedier, hvordan vi kan miste alt vi eier og hvor dårlig folk kan behandle hverandre.

 

Men SÅ ....... her en dag så jeg en artikkel som jeg fikk veldig lyst til å dele. Det  er om en liten gutt som var kjempefan av fotballspilleren Brandon Jacobs i New York Rangers, men han ble fryktelig lei seg da han leste at favoritten hans meldte overgang til San Francisco 49ers.

 

Les selv her

 

 

Og hurra for Brandon Jacobs som reagerte på dette!!


 


Vinteridyll

Har vært sløv med innlegg, men prøver å våkne litt nå. Sitter og ser over bilder og kom over disse fra november. Det er noe fredelig over dem synes jeg.

 

 


Kirkegård

Det er noe fredelig med å tusle rundt på en kirkegård..... 
 


Laaaang pause

Lenge siden jeg har vært inne her nå. Kanskje på tide å begynne igjen?

For noen dager siden gikk jeg rundt med kamera ved Operakvartalet. Det ser ganske kaotisk ut der nå, men det blir nok bedre når det er ferdig vil jeg tro.


Av og til er det noe som bare treffer

Noen ganger kan man høre en sang eller se et bilde som bare treffer SÅ innmari. Vanligvis er jeg ikke tilhenger av å rippe opp i tragiske hendelser som har skjedd, men i dag stod det noe i Nettavisen om sendte tekstemeldinger fra 11. september 2001 som hadde lekket ut. Artikkelen var illustrert av et foto av DOUG KANTER ( EPA ) som jeg falt helt i staver av.

Se bare her:

11 sep

Angel

angelswings1
kopi

Må bare anbefale......

.... å løpe og kjøpe den nye CD'en til Noora Noor som heter "Soul Deep". Den er såååå bra. For en suveren stemme i en liten kropp. Bra musikere og bra produsert. Hører på den for tiende dagen på rad, og blir ikke lei.

Og her finner du en anmeldelse av cd'en.Du kan få smakebiter her: http://www.myspace.com/nooramusic

Imponerende!!!

Fant en morsom sak om DATOSØK på nettet i dag og der fant jeg ut dette har skjedd med kroppen min siden jeg ble født (for noe over 430.000 timer siden):

 • Hjertet har slått ca. 1808 millioner slag
 • Hjertet har pumpet ca. 129118 tusen liter blod
 • Har pustet inn ca. 154941 tusen liter luft
 • Hver av fingerneglene har vokst ca. 384 centimeter
 • Kroppen har kvittet seg med ca. 44800 liter vann

  Oj........! Jammen går det unna!

 • Så rart livet er.....

  For drøye to år siden fikk jeg en ny kollega,- ei jente på min egen alder. Fint, for alle de andre kollegaene var mannlige. Vi ble fort gode busser og samarbeidet bra. Fikk et prosjekt som gjorde at vi måtte reise litt og det var alltid hyggelig å reise sammen med henne. Vi dro på et kurs som vi begge hadde lyst på privat sammen og vi var til og med hjemme hos henne og lagde julekort. For 14 måneder siden fikk hun diagnosen hjernesvulst. Forferdelig skremmende,- spesielt for en som er mor. Hvordan skal det gå med barna? Etter strålebehandling og cellegift og et halvår hvor det så ganske lovende ut, begynte nedturen. Den siste cellegiftbehandlingen hjalp ikke, svulstene vokste og vi så at det gikk nedover med henne. I går falt hun i koma, og i natt døde hun med barna sine rundt seg.

  Forferdelig trist.

   kors

  Takk for alt.

  Ha en fin helg.

  Jeg leste et innlegg om å le for litt siden og da kom jeg på at jeg har et bilde liggende. Jeg klarer ikke å la være å le når jeg ser  denne lamaen. Det var snakk om lama-farmer i Norge og så begynte vi å diskutere rundt det. For det ble sagt at det var viktig med riktig kost, ellers så vokste tennene til lamaen vilt og uhemmet. Da fant jeg noen bilder ved å søke i google og fikk meg en favoritt. Første gangen jeg så det bildet bare sprutet jeg ut i latter. Det pinligste er at jeg ikke husker hvor jeg fant det (på hvilken nettside).

  Men jeg hadde i alle fall lyst til å dele det med dere og ønske alle en riktig god helg!

  hjelpe meg

  Norges blideste menn

  I løpet av julen har vi snakket om mye rart,- bl.a. har vi hatt en uoffisiell kåring av Norges tre blideste menn.

  Her kommer nr. 3:
  Bj?rn Kjos

  Bjørn Kjos,- administrerende direktør i Norwegian. Alltid med et smil om munnen. Vi hadde gleden av å fly til Nord-Norge sammen med han og en gjeng kollegaer og venner av han da han skulle feire sin 60 års dag, og han er like blid i virkeligheten også.

  Nr. 2:
  Lars Monsen

  Lars Monsen,- eventyrer. Han imponerer stort i TV-serien "Nordkalotten 365" hvor han og hunden hans Foss skal tilbringe et år på Nordkalotten. Hans motto er "Alt er mulig" og makan til livsglede og evne til å nyte tilværelsen skal en lete lenge etter.

  Og vinneren:
  Tshawe

  Tshawe Baqwa. Fra Madcon og deltager i "Skal vi danse?". Atter en gang: livsglede og energi. Man MÅ jo bare bli i godt humør av både å se og høre denne karen.

  Det er fascinerende med folk som er blide og har en drivkraft,- og det må vel kunne sies om alle disse tre.

  Men...... hvor er de blide damene??? Det begynte vi å diskutere, men kom ikke på noen. Skremmende!!! Nå må jeg itenkeboksen... Eller er det noen som har noen tips?

  Ut på tur

  I morgen tidlig reiser Mannen i huset og jeg på tur. Har fikset en "ut i det blå"-tur for oss i anledning hans store dag. Må opp i firetiden i morgen tidlig, men hva gjør vel det? Da setter vi kursen for Gardermoen og British Airways. Han fikk et ark med bilder på til selve bursdagen og der var det noen små hint til hva og hvor vi skal. Men det er mye han ikke vet! Vi skal fly til London, så videre til Newquay i Cornwall. Har bestilt bord på Jamie Olivers restaurant Fifteen der i morgen kveld. Vi overnatter på Great Western Hotel,- det lå forøvrig veldig flott til. Og fredag formiddag får vi levert en bil på døra. Da er jeg spent på å se ansiktet hans. Der vil det stå en racing green MG fra 1966. Så skal vi farte rundt i den til vi skal hjem på søndag. Det eneste som er klart ellers, er to steder jeg har bestilt overnatting på, nemlig Tregondale Farm og Trekenner Court. Håper også vi får tatt en tur innom the Eden Project,- for det ser interessant ut. GLEDER MEG!

  image10image6image11
  image13
  (Bildene er hentet fra de respektive nettsidene over)

  Jeg kommer tilbake med bilder og mer om turen til uka.

  I loooooooove it!

  Raggsokker er undervurdert!!! Kan du tenke deg noe bedre enn å ta på seg gamle, digre raggsokker en hustrig kveld? Ååååå, det er da så deilig. Her om dagen kom sønnen og hans kjære innom,- og hun hadde på seg et par gamle, hullete raggsokker. "Jeg ønsker meg nye til jul", sa hun,- og det er herved notert!

  Jeg bestilte en gang et par rutete raggsokker hos min håndarbeidsgale mor. Det fikk jeg jammen meg også. De var råstilige. Kanskje jeg skulle prøve meg?? Sønnen fikk forresten selbu-raggsokker til jul et år og de har han på seg når han skal kose seg på rommet med pledd og dataspill. Jeg tror kanskje det blir flere par raggsokker til jul i år, jeg!

  Fant et bilde av et par artige rutesokker på www.ull.no:

  image3

  Og sannelig var oppskriften der også: http://www.ull.no/Dokmntr/Gla'%20sokka.pdf

  Utrøstelig

  For mange, mange år siden var jeg på en brukt -og antikkmesse på Sjølyst. Plutselig fikk jeg øye på noe som bare hvisket "kjøp meg, kjøp meg". Det var et anheng i perlemor som bare traff meg midt i hjertet. Ikke nok med at jeg syntes det var nydelig, men jeg ble nesten litt ydmyk med tanke på hvordan den personen som hadde laget det hadde jobbet. Måtte jo vært utrolig tålmodig og forsiktig for å få til noe som helst i det skjøre materialet...... Jeg MÅTTE bare kjøpe det og har mange ganger tenkt at noe så perfekt som det, må det være vanskelig å lage. Og i går skjedde det..... Mannen i huset støvsugde...... og ja...... hele greia forsvant inn i støvsugeren!!! Men han klarte å stoppe den før ALT var ødelagt. Noe av borden rundt var knekt, og jeg var helt utrøstelig. Det høres sikkert merkelig ut, men jeg gråt og gråt. Min perferkte eiendel var ikke lenger perfekt og opphavsmannen (eller (-kvinnens) mange timer med pirkearbeid var ødelagt. I dag har vi kjøpt superlim og jeg skal sette meg ned med lim og pinsett en av de nærmeste dagene.

  Her er det:

  image5


  Posten, altså!!!!

  Argh, hva er det med Posten? I fjor høst leverte de ut en pakke mot en pakkelapp som var underskrevet med mitt navn uten å be om bevis fra denne personen. Det ble en veldig baluba for meg, for jeg måtte da bevise at det ikke var min underskrift, før jeg fikk sendt varene på nytt. Følte meg veldig mistenkeliggjort. Og da jeg kom for å hente varene på posten senere, ba de heller ikke om bevis, så jeg nærmest tvang det på dem. Og da så de undrende på meg.

  Så har jeg atter en gang bestilt noe på nettet som skulle komme med posten. Leveringstiden var satt til ca. 4 dager fra leverandøren, så etter en og en halv uke etterlyser jeg varene fra leverandør. "Det var rart", var svaret, for varen var sendt ut. Men jeg får i alle fall opplyst et pakkenummer, så jeg kan logge meg på Postens pakkesporing. Der står det svart på hvitt at min pakke er innlevert postterminalen i Oslo 31.05 på morgenen. Men så stopper det. Ikke noe mer info. Og det har gått over to uker! Jeg ringer Posten og ber om hjelp til å finne ut av dette, og da kommer jeg til en fyr som printer ut masse info og skal ta det med kollegaene sine som han sier. Det kan se ut som om min pakke er sendt videre til feil postkontor. Og han får oppgitt mailadressen min og mobilnummeret. Men hører jeg noe fra han??? NEI! Så da ringer jeg igjen da og etterlyser pakken min. Treffer samme fyr som faktisk synes det er noe kjent med det jeg sier. OG...... igjen printer han ut noe og tar det med kollegaene sine. To dager etter ringer han og spør om jeg har funnet ut noe mer. JEG???? Er ikke det Postens jobb? Så nå har det gått 18 dager og pakken er søkk vekk!!! Hva nå???

  Men ikke nok med det. Vi har levert bestilling av "sommeropphold" av Posten fra i midten av juli og har fått bekreftelse på at denne er mottatt. Men hva skjer med den? Jo, de stopper Posten fra i midten av juni!!! Og de kunne ikke skjønne hvordan det hadde skjedd! Har vi noe alternativ til Posten egentlig? Det verste er nesten at de ikke har vett på å beklage inntrufne hendelser.  

  Er det rart man mister tilliten? Men følg med,- jeg fortsetter å skrive om den forsvunnede pakken her!

  Nå er den her!

  Våren altså. I går fant jeg endelig den første hestehoven.

  image2


  Og da er gleden stor.........

  hits