Bodegaen - del 2

Her kommer en fortsettelse på historien om bodegaen. I fjor sommer "sparklet" jeg litt der. Det var blitt en del sprekker i muren, så det trengtes. Må jo huske på at jordkjelleren er fra 1941 også, så den er noen år.

Da så det sånn ut der.... (har satt et bilde av høyre og et av venstre side mot hverandre)

venstre side innehyre side inne

Alle vegger og tak skal kalkes hvite. På venstre side skal jeg sette en cd-spiller i den hvite hylla og ha et stort veggbilde foran. I hylla på høyre side blir det nok noen lys og sånt småtteri. Drømmer om et rundt bord og noen barstoler der inne også. Selve jordkjelleren er ikke stor,- den er vel ca. 2,30 * 2,55. Spennende å se hva jeg får plass til der inne etter hvert.

Det kommer mer om bodegaen om ikke så lenge.

Tirsdagstema - ENSOM

Dagens tirsdagstema er ensom.
Da kom jeg på denne elgkalven som besøkte oss på hytta i fjor vinter. Den tråkket omkring og virket litt forvirret.
Den ser jo litt ensom ut, synes du ikke?

elg1

Bodegaen - del 1

Har jeg nevnt at jeg har en jordkjeller på hytta? En typisk svensk jordkjeller, som ligger bakt inn i naturen litt bortenfor hytta. Den har jeg store planer med. Har veldig lyst til å gjøre den om til en liten spansk bodega! Veien dit er lang, men jeg vil, vil, vil! Og jeg tenkte at å begynne og skrive om den her, blir et bra spark bak til å virkelig komme i gang.

Litt av jordkjelleren har rast sammen utvendig også, så den ser ikke helt pen ut, men gjelder det ikke å se potensialet da??

bodegautvendig

Tenk deg den helt glattmurt og hvitmalt...... Hm.... Og kanskje påmalt et vindu med gardiner og blomsterkasse....?

Vi har ikke brukt den til noe siden vi overtok hytta, så den har stått tom. Eller det er løgn. Den har stått med mye skrot inni. Se bare....

bodega1

Vosj, ut med det! Så nå er den virkelig tom.

Men litte grann er gjort der siden disse bildene ble tatt. Føljetongen fortsetter utover våren og sommeren. Bare følg med.

Tirsdagstema - YTA (overflate)

Dagens tirsdagstema er "yta",- eller overflate som det heter på norsk.
Er det ikke rart at noen bare MÅ skrive eller risse inn noe på uberørte overflater,- som på denne agaven?

agave

Hos dyrlegen

I dag måtte vi en tur til dyrlegen med Mr. Big.
Mr. Big er en gulstripet vannskilpadde og nå hadde han fått et sår på høyre forbein.
Jeg vet ikke hva såret kommer av, men det var best å få det undersøkt. Det var ganske stort og det var litt dødt kjøtt rundt det. Så vi dro av sted til veterinæren.

pseudemysffloridanapb1e1

Der skulle vi registreres.
Navn? Mr. Big.
Art? Gulstripet vannskilpadde....... trooooor jeg.
Kjønn? Ehem..... vet ikke, men tror det er en han.
Alder? Ehem igjen.....
Vi har nemlig overtatt Mr. Big av noen som hadde fått han fordi sønnen i huset var allergisk mot dyr. Og det var noen andre som hadde hatt den før det også. Men så viste det seg at ingen i familien orket å ta i skilpadden, så da overtok vi den.

Da vi endelig kom inn, ble det lille nurket undersøkt. Veterinæren tok prøver av pusset på foten og det var heldigvis ingen bakterieinfeksjon. Og han ble til og med veid. 800 gram. Og så spurte jeg om det var lett å se hva slags kjønn det var. Veternæren snudde Mr. Big og sa "ja, dette er en dame!". Oooooops MISTER Big?????? Hva i all verden? Må han/hun skifte navn til Missis Big?

Enden på visa var at vi måtte betale en klekkelig sum og gikk ut derfra med resept på antibiotika og salve. Og streng beskjed om at Mr. Big (jeg tror vi beholder navnet!) skulle behandles to ganger pr. dag og være halve dagen utenfor det vannfylte bassenget han (ehem.....) har i dag. Og gjerne et basseng til hvor han får mat. Altså TRE leiligheter til krapylet! Jaja, hva gjør man ikke?

Og siden vi hadde vært hos dyrlegen, ble belønningen for god oppførsel en reke! Nam nam. Til Mr. Big altså,- ikke til meg.

Tirsdagstema - TRE

Dagens tirsdagstema er TRE.
Siden jeg elsker gamle bilder og er litt oppslukt av slektsgransking, kommer her et bilde av tre stramme karer fra ca. 1910. 

olaf

Mannen nederst til høyre heter Olaf og var født i 1890 i Lofoten. Jeg vet ikke hvem de to andre er dessverre, men det er noen alvorlige og stramme karer.  Jeg husker jeg var på besøk hos dem på småbruket deres da jeg var liten og det var veldig spennende.

En helg på hytta

Har kommet hjem etter en deilig helg på hytta. Utrolig hvor godt det er å komme seg bort av og til til et annet miljø. Kan sove lenge, sulle rundt, strikke, lese og generellt ta livet med ro. Nydelig......

litenfurutrkestativ2

Det var skikkelig vinter på hytta nå og vi hadde besøk av mange fugler.

kjttmeiskjttmeis2

Kjøttmeis, blåmeis, dompapp og enda en meisetype. Elgen hadde vært innom natt til i dag også.

elgspor1

Og det var mus i musefella! Tømte og ryddet et kott, og prøvde å tette synlige musehull, så vi får håpe det hjelper.

Singin' in the rain

Tittelen passer litt dårlig til årstiden, men.....
Jeg kom til å se litt på den gamle gode filmen "Singin' in the rain" (fra 1952) i romjulen.

singin_in_the_rain

Den er utrolig bra, og jeg sitter og ser på med et smil om munnen hele filmen gjennom. Hvorfor lager de ikke sånne filmer lenger? Aller mest fascinert er jeg av Donald O'Connor.

donald

Scenen hvor han bl.a. danser eller løper OPPOVER VEGGEN er min store favorittscene. Og faktisk fant jeg den på You Tube.  Den anbefales på det varmeste, se bare på klippet  her.
For en entertainer han er! Jeg leste forresten på IMDB at han måtte holde sengen i tre dager etter å ha spilt inn den sekvensen,- og det forstår jeg godt.

Ellers er det vel Gene Kellys dans i sølepytten som er mest kjent fra denne filmen.

gene

Hm...... jeg tror sannelig jeg må kjøpe meg filmen på DVD.....

Godt nyttår! Og tirsdagstema - NYTT!

Nå er endelig 2008 her. Et helt nytt og ubrukt år som vi kan prøve å forme til å bli positivt.

Julen har vært kjempefin. Juleaften med besøk av Kusinesøsteren min, familieselskap 1. juledag og besøk 2. juledag. Så dro vi på hytta og der lå det en hentelapp i postkassa. "Hva kan det være?" lurte jeg og pønsket på om jeg hadde kjøpt noe på nettet som jeg hadde glemt. Men den beste måten å finne det ut på, var jo å hente gaven. Og jeg dro på butikken og hentet den mystiske saken og pakket ikke opp før jeg kom hjem. Og i pakken fant jeg denne:

IXO

En Bosch IXO oppladbar skrutrekker!!!!

Og siden dagens tirsdagstema er NYTT, så blir dette innlegget mitt bidrag. Min nye, fine skrutrekker!

Hadde vunnet den på en konkurranse jeg hadde svart på. Så gøy! Da må jeg nok bare sette i gang med det veggskapet jeg har tenkt å lage. Har et gammelt vindu fra et hønsehus (!!!) som jeg har tenkt å bruke som dør til et skap til å ha glass i. Fint å få et spark bak til å komme igang med det!

Vel hjemme igjen var det snart nyttårsaften og den ble tilbragt hos noen venner hvor vi spiste kalkun og drakk vin og skravlet og koste oss. Veldig hyggelig.

Håper det nye året blir fylt av familie og venner, kreativitet, hyttekos og trivsel.

hits