Tirsdagstema - FIRKANTET

Dagens tema er firkantet. Da ble jeg klar over hvor mye mer "runde" bilder jeg har enn firkantete. Pussig....
Men jeg fant bilde av en dekorert firkantet kasse med en veldig passende utstikker på.

mc

Bildet er tatt på Project Eden i Cornwall.

Tirsdagstema - HIMMEL

Ukens tirsdagstema er himmel. Noe av det beste jeg vet er å ligge og se på en blå himmel med litt skyer på og følge med på hvordan skyene forandrer fasong. Men dagens bilde er nok litt mer vinterlig. Det er tatt på hytta i februar og jeg synes det er et lovende tegn på at vinteren er på vei til å gi seg,- knallblå himmel og smelting fra taket..... (ser du nøye etter, kan du få øye på en vanndråpe på vei ned).

dsc0158

Har fått litt dilla nå......

Har blitt litt ivrig på å lage klokker nå, gitt. Det begynte med at jeg lagde en til å ha på hytta ut fra et bilde jeg hadde tatt der. Se her om du er nysgjerrig. Så kom kusina mi på besøk og så den og ville ha en til å ha i butikken sin. Og så ville sønnen min ha en, og kjæresten hans måtte få en. Det er da så gøy og så enkelt. Jeg pleier å printe ut bilder jeg har tatt på et slags lerretspapir. Så monterer jeg på et urverk og visere (som du får kjøpt på Clas Ohlson), og så setter jeg det i en bilderammen. Sim sala bim.

cklokke

Samme dag fikk jeg for meg at jeg skulle sy om en olabukse til en veske/bag. Så da måtte jeg prøve det også.
Resultatet er her:

veske

Tirsdagstema - MAT

Ukens tirsdagstema er mat. Det er det jo umulig å ikke ha et forhold til.

For to år siden hadde jobben et samarbeid med UNICEF og skulle bygge en skole i Eritrea. I den forbindelse måtte vi finne forskjellige måter å tjene penger til dette på. Noen av oss fant ut at vi skulle lage en kokebok med eritreisk mat. Da tok vi kontakt med eritreere og ble til og med invitert hjem til noen for å smake og fikk masse oppskrifter av dem. Og maten var nydelig! Den blir som oftest spist på en surdeigspannekake uten bruk av kniv og gaffel. Så legger man de andre rettene oppå denne injeraen, som det heter,- og river biter av den for å ta maten. En av mine favoritter er stekt spinat med hvitløk som ses nederst til høyre på injeraen på bildet.

injera3

PS! Skolen i Eritrea er ferdig og tatt i bruk.

Så rart livet er.....

For drøye to år siden fikk jeg en ny kollega,- ei jente på min egen alder. Fint, for alle de andre kollegaene var mannlige. Vi ble fort gode busser og samarbeidet bra. Fikk et prosjekt som gjorde at vi måtte reise litt og det var alltid hyggelig å reise sammen med henne. Vi dro på et kurs som vi begge hadde lyst på privat sammen og vi var til og med hjemme hos henne og lagde julekort. For 14 måneder siden fikk hun diagnosen hjernesvulst. Forferdelig skremmende,- spesielt for en som er mor. Hvordan skal det gå med barna? Etter strålebehandling og cellegift og et halvår hvor det så ganske lovende ut, begynte nedturen. Den siste cellegiftbehandlingen hjalp ikke, svulstene vokste og vi så at det gikk nedover med henne. I går falt hun i koma, og i natt døde hun med barna sine rundt seg.

Forferdelig trist.

 kors

Takk for alt.

Tirsdagstema - Lang

Ukens tirsdagstema er lang. Det første som slo meg var sangen "the long and winding road" med The Beatles som er en av de nydeligste sangene jeg vet.

Derfor dette bildet.

vei

Det er tatt ikke så langt fra hytta vår i Värmland. Denne veien leder til LÅNGberget (!!!!) og der var vi og gikk på ski. Det er mange fine skiløyper der og vi tok det helt med ro og stoppet og drakk kakao og spiste boller. Deilig!

hits