Jeg vil tilbake!

Sånn,- nå er vi tilbake fra turen og jeg har endelig klart å få lagt inn noen bilder.

Har hatt noen fantastiske dager i Cornwall. Fra å omtrent ikke kjenne til Cornwall i det hele tatt, har jeg nærmest blitt litt betatt. Fint landskap å kjøre i,- selv om noen av veiene var faretruende smale,-

image24

korte avstander fra nord- til sydkyst (ca. to timers kjøring) og fantastiske mennesker. De var trivelige og hadde tid til å prate med oss turister.
Vel, vi ankom Newquays lille flyplass på torsdag ettermiddag og tok en drosje inn til byen og Great Western Hotel. Det var et litt slitent hotell med masse knirk i gulvene, men helt ok. Og i gangene vrimlet det av folk med plantegninger, så det var tydelig at en opprusting var planlagt. Newquay var en artig by som hadde flotte sandstrender og en del vind,- altså ideellt for surferne som det krydde av. De løp våte i håret og barføtt med surfebrettet under armen i byens gater.

Den første kvelden dro vi til Fifteen som er en Jamie Oliver-restaurant helt nede i strandkanten. Der jobbet nyutdannede ungdommer, som fikk ha læretiden sin i denne restauranten. Vi fikk en "tasting menu" som bestod av fem retter og utvalgte viner til. En fantastisk opplevelse for smaksløkene. Det kostet skjorta, men var verdt det. Anbefales på det varmeste.

Fredag formiddag gledet jeg meg veldig til, for det var da bilen skulle komme. Så klokken ti gikk vi ut og der stod den,- den lille MG'en. Her sitter utleieren og instruerer.

image14

Så gikk turen til Blue Reef Aquarium i Newquay som var veldig fascinerende. Jeg falt for en stor mørkeblå fisk med bulk i panna, fyldige lepper og øyne som kunne røre seg i alle retninger. En mystisk skapning. Må finne ut hva slags fisk det er!
Det var en 'humpheaded wrasse' som het ELVIS og har bodd på akvariet i seks år. På latin: Cheilinus undulatus.
(Jeg sendte mail og spurte og fikk et hyggelig svar med info tilbake).

image15

Så dro vi videre til Project Eden. Der var det to kunstige miljøer, et for regnskog og et med middelhavsklima. Veldig, veldig bra laget med fossefall, stråhytter og andre ting som hørte til. Tror jeg tok nærmere 150 bilder av planter og blomster der. Fikk nok av ideer til noe jeg kunne tenke meg å prøve å dyrke frem selv......

image25image16image18image17

Så dro vi til et B&B sted vi skulle overnatte. Det het Tregondale Court og der hadde de 85 kveg av rasen South Devon Breed og premiesamlingen for dem stod i rommet der vi spiste. Atter et fint sted med koselige mennesker. Av noen andre som var der fikk vi tips om å dra til et sted på sydkysten. Vi glemte jo fort navnet, men tror at de mente et sted som heter Polperro. Der var det ikke lov til å kjøre bil hvis man ikke hadde spesiell tillatelse, så vi parkerte på en diger parkeringsplass i utkanten av byen og gikk ned. Byen var en gammel fiskelandsby med masse gammel idyll og var full av blomster over alt. Mange gamle og vindskjeve hus med sjel.

image19image20image21

Så dro vi til Tintagel, hvor de har et gammelt posthus i stein med bølgete tak og ruinene etter borgen der kong Arthur angivelig skal være født.

image22image23 

Og denne dagens B&B het Trekenner Court og var veldig hyggelig. Der hadde de en springer spaniel på 18 måneder som dåret oss i senk. Hun hadde verdens søteste ansikt og var supersosial. Burte hatt bilde av henne!

Da var turens siste dag kommet og vi dro innom Padstow og tuslet rundt der i regnet før vi dro til flyplassen og leverte fra oss bilen og satt nesen hjemover.  Og Cornwall SKAL og VIL vi tilbake til. Men da vil vi være der litt lengre tid og kjøre rundt hele kysten med noen avstikkere innover i landet. Ble anbefalt april-mai for da er det så fint i hagene der. Hm.....

Ut på tur

I morgen tidlig reiser Mannen i huset og jeg på tur. Har fikset en "ut i det blå"-tur for oss i anledning hans store dag. Må opp i firetiden i morgen tidlig, men hva gjør vel det? Da setter vi kursen for Gardermoen og British Airways. Han fikk et ark med bilder på til selve bursdagen og der var det noen små hint til hva og hvor vi skal. Men det er mye han ikke vet! Vi skal fly til London, så videre til Newquay i Cornwall. Har bestilt bord på Jamie Olivers restaurant Fifteen der i morgen kveld. Vi overnatter på Great Western Hotel,- det lå forøvrig veldig flott til. Og fredag formiddag får vi levert en bil på døra. Da er jeg spent på å se ansiktet hans. Der vil det stå en racing green MG fra 1966. Så skal vi farte rundt i den til vi skal hjem på søndag. Det eneste som er klart ellers, er to steder jeg har bestilt overnatting på, nemlig Tregondale Farm og Trekenner Court. Håper også vi får tatt en tur innom the Eden Project,- for det ser interessant ut. GLEDER MEG!

image10image6image11
image13
(Bildene er hentet fra de respektive nettsidene over)

Jeg kommer tilbake med bilder og mer om turen til uka.

I loooooooove it!

Raggsokker er undervurdert!!! Kan du tenke deg noe bedre enn å ta på seg gamle, digre raggsokker en hustrig kveld? Ååååå, det er da så deilig. Her om dagen kom sønnen og hans kjære innom,- og hun hadde på seg et par gamle, hullete raggsokker. "Jeg ønsker meg nye til jul", sa hun,- og det er herved notert!

Jeg bestilte en gang et par rutete raggsokker hos min håndarbeidsgale mor. Det fikk jeg jammen meg også. De var råstilige. Kanskje jeg skulle prøve meg?? Sønnen fikk forresten selbu-raggsokker til jul et år og de har han på seg når han skal kose seg på rommet med pledd og dataspill. Jeg tror kanskje det blir flere par raggsokker til jul i år, jeg!

Fant et bilde av et par artige rutesokker på www.ull.no:

image3

Og sannelig var oppskriften der også: http://www.ull.no/Dokmntr/Gla'%20sokka.pdf

Utrøstelig

For mange, mange år siden var jeg på en brukt -og antikkmesse på Sjølyst. Plutselig fikk jeg øye på noe som bare hvisket "kjøp meg, kjøp meg". Det var et anheng i perlemor som bare traff meg midt i hjertet. Ikke nok med at jeg syntes det var nydelig, men jeg ble nesten litt ydmyk med tanke på hvordan den personen som hadde laget det hadde jobbet. Måtte jo vært utrolig tålmodig og forsiktig for å få til noe som helst i det skjøre materialet...... Jeg MÅTTE bare kjøpe det og har mange ganger tenkt at noe så perfekt som det, må det være vanskelig å lage. Og i går skjedde det..... Mannen i huset støvsugde...... og ja...... hele greia forsvant inn i støvsugeren!!! Men han klarte å stoppe den før ALT var ødelagt. Noe av borden rundt var knekt, og jeg var helt utrøstelig. Det høres sikkert merkelig ut, men jeg gråt og gråt. Min perferkte eiendel var ikke lenger perfekt og opphavsmannen (eller (-kvinnens) mange timer med pirkearbeid var ødelagt. I dag har vi kjøpt superlim og jeg skal sette meg ned med lim og pinsett en av de nærmeste dagene.

Her er det:

image5


hits