Her er skålene!

Er tilbake fra hytta og bringer med meg mine to kunstverk,- glasskålene mine. Sånn ble de:
image33

og en helt annen type:
image34

Det var utrolig morsomt å få se resultatet av noe man har laget selv. Jeg er ganske fornøyd også.

I tillegg har jeg gått en tur på heden og tatt en del bilder som jeg skal bruke til bakgrunner på julekort. Har store planer med hensyn til årets julekort, ja.....

Jeg er så spent!

I dag skal vi dra på hytta. På veien dit skal jeg dra innom og hente noen glasskåler som ei venninne og jeg lagde på glasskurs for to uker siden. Vi var på Konstnärsgården i Vägsjöfors på et fem timers kurs hvor vi skar og slipte glass og satt sammen til skåler på 15 * 15 cm. Etter at vi var ferdig har de vært to runder i glassovnen, så nå er jeg kjempespent på det ferdige resultatet. Kommer nok bilder her av resultatet etter hvert.

Ha en riktig god helg!


Nå skal det strikkes!

I dag skulle jeg kjøpe garn til et par sokker, men de var utsolgt for fargen jeg skulle ha, så jeg endte opp med noe HELT annet. Nemlig en omslagsvest. Først så jeg fargen på garnet og falt pladask for den, men så viste damen i butikken meg oppskriften,- og da var jeg solgt.
Se bare her:
image32

Den strikkes i Kitten mohair og Sisu (en tråd fra hver) og på pinner nr. 5 og 6. Jeg tenkte jeg skulle lage en enklere variant uten flettene, så da bør det gå ganske fort også.
Gleder meg til å komme i gang!

Ukens tirsdagstema

Tirsdagstemaet denne uken er savn.

Siden vi nå har høst, klarer jeg ikke å bestemme meg om jeg lengter fremover til vinteren eller tilbake til sommeren.
image29

Vinteren har sin sjarm med krystaller i snøen og knirking under støvlene når man er ute og går en kald vinterdag, og man kan sitte inne og varme seg med kakao og håndarbeid.

Men sommeren har også sine fordeler med uteliv og planter.
image30

Min favorittblogg akkurat nå

Det er Saravillfara. Oppdaget henne første gangen da bloggen hennes ble nevnt i et svensk blad jeg kjøpte en gang jeg var på hytta, og siden har jeg blitt avhengig. MÅ bare innom henne og se de fine bildene hun legger ut. Er forresten veldig misunnelig på de gamle rammene hun har på bloggbildene sine også. Ta en titt selv og bli imponert!

En annen sak jeg har litt lyst til, er å følge med på tirsdagstemaene. Kunne vært artig å prøve selv en gang. Dessverre er jeg ofte så treg at innen jeg har fått lagt ut et bilde, så har det kommet et nytt tirsdagstema. Men jeg SKAL prøve!

I dag er det HINDER som er temaet. Men denne gangen må jeg jukse litt for å komme i gang og leter litt på google. Skal prøve å bruke egne bilder fremover.

image27

Dette var et bilde jeg fant på www.n3sport.no som het "levende hinder". Håper hesten hopper høyt over!!!!

Med- eller motmenneske?

I helgen var jeg på teater med bl.a. min sønn på 18. Etter forestillingen er ferdig går vi for å ta toget hjem. På vei dit passerer vi en fyr som prøver å spenne ben på en som kommer mot han. De snur seg mot hverandre og gir hverandre øbskøne gester og går videre. Men han som prøvde å spenne bein reagerer fordi jeg ser på han. Han sier til meg på engelsk  "jeg er ikke narkoman eller alkoholiker, men har du 200 kroner til meg?" Da jeg sier nei til det, fortsetter han å prate, men jeg skjønner ikke hva han sier, så jeg sier "hva?" og da spytter han meg i ansiktet!!!

Jeg blir helt lamslått,- er det noe han føler seg brettiget til å gjøre fordi jeg så på han eller fordi jeg ikke ga han 200 kroner? Hva gjør han da dersom noen snakker negativt til han? Jeg må si at jeg reagerte ganske kraftig på dette, og synes det var fryktelig fornedrende. Sønnen min holdt på å gå etter han og "ta" han, og hadde nok gjort det om ikke noen som var med oss hadde ropt "stopp!".

Er det forhold som dette vi vil ha i landet vårt?

hits