Pir M Hru

En gang leste jeg en bok, og der bet jeg meg merke i et uttrykk: "Pir M Hru". Jeg mener det skulle bety "døren til lyset" eller noe sånt. Vet ikke hvorfor jeg har husket på det så lenge etter, men jeg var i Italia i vår, og da jeg så gjennom bildene derfra, skjønte jeg det.

Her er "Pir M Hru"

sjel

Bildet er tatt i Gubbio,- på et sted som jeg tror var et hjem for senile mennesker.

Portonovo

I mai-juni var vi i Italia. Litt av turen var inspirert av "Solens mat" med Bo Hagström som tidligere gikk på svensk tv.
Jeg tenkte jeg skulle lage litt forskjellige innlegg her fra stedene vi var innom. Det vil bli innlegg og bilder fra Portonovo, Gubbio, Vico Equence (Amalfi-kysten), Paestum, Agropoli, Accentura, Siracusa, Mazzaro-Taormina og Erice.

Vi fløy til Roma, leide bil der og kjørte først til Portonovo som ligger litt sør for Ancona. Pussig også fordi vi kjørte forbi snødekte fjell på veien før vi kom frem til varmen på "den andre siden" (dvs. ved Adriaterhavet). Spisestedene ved stranden sies å være bygget opp av trevirke fra en russisk båt som gikk på grunn utenfor viken der på 1950-tallet en gang. Litt om "Solens mat" fra Portonovo kan du se her.

Vi bodde på Excelsior Hotel "La Fonte" og det var veldig bra. Det var faktisk en Audi-utstilling der når vi var der også.

På kvelden spiste vi et nydelig fiskemåltid nede ved stranden. Det var en fisk de kalte "romba" eller diamant. Den var flat og rund og hadde et fast og kjempegodt kjøtt.

dsc0528 
Utsikt mot Portonovo fra veien ned dit.

dsc0532 
Herfra var det et innslag fra muslingfiske på "Solens mat"

dsc03966 
Utsikt fra der vi satt og spiste

dsc03974 
Fra hotellet

dsc0534 
Vakre valmuer vokste vilt langs veien.

dsc0541 
Og lavendel som luktet nydelig....










Å få noe på hjernen.....

........... det kan være plagsomt, det!!!

Jeg tror det er fire år siden vi var på sommerferie i Italia. Der leide vi en leilighet i en liten by noe sør for Napoli. I den byen var det en stor klippe med gamle hus på, og et av disse husene har brent seg fast i hjernen min.
Det var lite, skjevt og klemt inn i hjørnet mellom to andre større hus. Det ba nesten litt om unnskyldning for at det var til ......

På en eller annen måte ropte det litt på meg, og siden jeg er så kjempegod til å dagdrømme, har jeg hatt det på hjernen siden. I mine villeste fantasier har jeg kjøpt det og innredet det. Innbiller meg at det har vært en form for lager eller noe, så det må gjøres om veldig for å bli beboelig. Men oppi hodet mitt har det blitt helt fantastisk! Jeg har til og med bestemt med for at jeg har urter, sitron og oliventrær på terrassen.

Nå skal jeg tilbake og se på det! Skal på en veldig impulsiv Italiatur med en kollega, og vi skal bl.a. dra nedom denne byen og se på huset MITT! Kanskje blir jeg enda mer besatt, og kanskje finner jeg ut,- ved nærmere øyesyn,- at det rett og slett bare er en ruin. Men da får jeg det kanskje ut av hodet for godt.

Uansett er det utrolig fint at det er mulig å dagdrømme,-  og å  fantasere om hvordan en vil gjøre om og fikse og ordne for å få i stand ting. Og det beste av alt,- det koster ikke noe.

Her er det,- drømmehuset (det lille, inneklemte grå):

copy of agropoli3


Jeg vil tilbake!

Sånn,- nå er vi tilbake fra turen og jeg har endelig klart å få lagt inn noen bilder.

Har hatt noen fantastiske dager i Cornwall. Fra å omtrent ikke kjenne til Cornwall i det hele tatt, har jeg nærmest blitt litt betatt. Fint landskap å kjøre i,- selv om noen av veiene var faretruende smale,-

image24

korte avstander fra nord- til sydkyst (ca. to timers kjøring) og fantastiske mennesker. De var trivelige og hadde tid til å prate med oss turister.
Vel, vi ankom Newquays lille flyplass på torsdag ettermiddag og tok en drosje inn til byen og Great Western Hotel. Det var et litt slitent hotell med masse knirk i gulvene, men helt ok. Og i gangene vrimlet det av folk med plantegninger, så det var tydelig at en opprusting var planlagt. Newquay var en artig by som hadde flotte sandstrender og en del vind,- altså ideellt for surferne som det krydde av. De løp våte i håret og barføtt med surfebrettet under armen i byens gater.

Den første kvelden dro vi til Fifteen som er en Jamie Oliver-restaurant helt nede i strandkanten. Der jobbet nyutdannede ungdommer, som fikk ha læretiden sin i denne restauranten. Vi fikk en "tasting menu" som bestod av fem retter og utvalgte viner til. En fantastisk opplevelse for smaksløkene. Det kostet skjorta, men var verdt det. Anbefales på det varmeste.

Fredag formiddag gledet jeg meg veldig til, for det var da bilen skulle komme. Så klokken ti gikk vi ut og der stod den,- den lille MG'en. Her sitter utleieren og instruerer.

image14

Så gikk turen til Blue Reef Aquarium i Newquay som var veldig fascinerende. Jeg falt for en stor mørkeblå fisk med bulk i panna, fyldige lepper og øyne som kunne røre seg i alle retninger. En mystisk skapning. Må finne ut hva slags fisk det er!
Det var en 'humpheaded wrasse' som het ELVIS og har bodd på akvariet i seks år. På latin: Cheilinus undulatus.
(Jeg sendte mail og spurte og fikk et hyggelig svar med info tilbake).

image15

Så dro vi videre til Project Eden. Der var det to kunstige miljøer, et for regnskog og et med middelhavsklima. Veldig, veldig bra laget med fossefall, stråhytter og andre ting som hørte til. Tror jeg tok nærmere 150 bilder av planter og blomster der. Fikk nok av ideer til noe jeg kunne tenke meg å prøve å dyrke frem selv......

image25image16image18image17

Så dro vi til et B&B sted vi skulle overnatte. Det het Tregondale Court og der hadde de 85 kveg av rasen South Devon Breed og premiesamlingen for dem stod i rommet der vi spiste. Atter et fint sted med koselige mennesker. Av noen andre som var der fikk vi tips om å dra til et sted på sydkysten. Vi glemte jo fort navnet, men tror at de mente et sted som heter Polperro. Der var det ikke lov til å kjøre bil hvis man ikke hadde spesiell tillatelse, så vi parkerte på en diger parkeringsplass i utkanten av byen og gikk ned. Byen var en gammel fiskelandsby med masse gammel idyll og var full av blomster over alt. Mange gamle og vindskjeve hus med sjel.

image19image20image21

Så dro vi til Tintagel, hvor de har et gammelt posthus i stein med bølgete tak og ruinene etter borgen der kong Arthur angivelig skal være født.

image22image23 

Og denne dagens B&B het Trekenner Court og var veldig hyggelig. Der hadde de en springer spaniel på 18 måneder som dåret oss i senk. Hun hadde verdens søteste ansikt og var supersosial. Burte hatt bilde av henne!

Da var turens siste dag kommet og vi dro innom Padstow og tuslet rundt der i regnet før vi dro til flyplassen og leverte fra oss bilen og satt nesen hjemover.  Og Cornwall SKAL og VIL vi tilbake til. Men da vil vi være der litt lengre tid og kjøre rundt hele kysten med noen avstikkere innover i landet. Ble anbefalt april-mai for da er det så fint i hagene der. Hm.....

hits