Det går an!

Endelig har en leder som syntes han tjente for bra, vært fornuftig og frivillig gått ned i lønn.
NRK-sjefen Hans-Tore Bjerkaas ble ansatt i 2007 med 2,3 millioner i årslønn, men sammenlignet med NRKs programdirektører syntes han at han tjente for bra. Så han satt ned egen lønn med 400.000! Les bare selv her. Er det ikke fantastisk?
Hipp hurra for sunt folkevett!


Aktiv dødshjelp

Jeg MÅ bare ta med dette innlegget som jeg leste her om dagen.  Det er innspill fra en kreftsyk mann som ville ha aktiv dødshjelp pga. smerter og belastninger, men som så klart ikke fikk det. Noe jeg undres over, er at vi kan ta med dyrene våre til dyrlegen og gi dem en sprøyte så de dør (uten for mye om og men) OG vi kan faktisk avslutte liv i mors mage ved å ta en abort, men at et menneske som er ved sine fulle fem skal få lov til å avslutte et langt liv fullt av smerter og lidelse er helt umulig. Forstå det den som kan.....

Her er artikkelen med en sterk tale han selv har skrevet til sin egen begravelse. Jeg håper og tror at familien er stolte av hva han har gjort! For en imponerende fyr!

hvit valmue


Jeg skulle ønske.......

...... at det ble lagt litt mer vekt på disse kvalitetene:

heart
.... fremfor hvor "vellykket" man er.
Tror du ikke vi mennesker kunne fått det litt bedre med hverandre da?

Med- eller motmenneske?

I helgen var jeg på teater med bl.a. min sønn på 18. Etter forestillingen er ferdig går vi for å ta toget hjem. På vei dit passerer vi en fyr som prøver å spenne ben på en som kommer mot han. De snur seg mot hverandre og gir hverandre øbskøne gester og går videre. Men han som prøvde å spenne bein reagerer fordi jeg ser på han. Han sier til meg på engelsk  "jeg er ikke narkoman eller alkoholiker, men har du 200 kroner til meg?" Da jeg sier nei til det, fortsetter han å prate, men jeg skjønner ikke hva han sier, så jeg sier "hva?" og da spytter han meg i ansiktet!!!

Jeg blir helt lamslått,- er det noe han føler seg brettiget til å gjøre fordi jeg så på han eller fordi jeg ikke ga han 200 kroner? Hva gjør han da dersom noen snakker negativt til han? Jeg må si at jeg reagerte ganske kraftig på dette, og synes det var fryktelig fornedrende. Sønnen min holdt på å gå etter han og "ta" han, og hadde nok gjort det om ikke noen som var med oss hadde ropt "stopp!".

Er det forhold som dette vi vil ha i landet vårt?

hits