Hos dyrlegen

I dag måtte vi en tur til dyrlegen med Mr. Big.
Mr. Big er en gulstripet vannskilpadde og nå hadde han fått et sår på høyre forbein.
Jeg vet ikke hva såret kommer av, men det var best å få det undersøkt. Det var ganske stort og det var litt dødt kjøtt rundt det. Så vi dro av sted til veterinæren.

pseudemysffloridanapb1e1

Der skulle vi registreres.
Navn? Mr. Big.
Art? Gulstripet vannskilpadde....... trooooor jeg.
Kjønn? Ehem..... vet ikke, men tror det er en han.
Alder? Ehem igjen.....
Vi har nemlig overtatt Mr. Big av noen som hadde fått han fordi sønnen i huset var allergisk mot dyr. Og det var noen andre som hadde hatt den før det også. Men så viste det seg at ingen i familien orket å ta i skilpadden, så da overtok vi den.

Da vi endelig kom inn, ble det lille nurket undersøkt. Veterinæren tok prøver av pusset på foten og det var heldigvis ingen bakterieinfeksjon. Og han ble til og med veid. 800 gram. Og så spurte jeg om det var lett å se hva slags kjønn det var. Veternæren snudde Mr. Big og sa "ja, dette er en dame!". Oooooops MISTER Big?????? Hva i all verden? Må han/hun skifte navn til Missis Big?

Enden på visa var at vi måtte betale en klekkelig sum og gikk ut derfra med resept på antibiotika og salve. Og streng beskjed om at Mr. Big (jeg tror vi beholder navnet!) skulle behandles to ganger pr. dag og være halve dagen utenfor det vannfylte bassenget han (ehem.....) har i dag. Og gjerne et basseng til hvor han får mat. Altså TRE leiligheter til krapylet! Jaja, hva gjør man ikke?

Og siden vi hadde vært hos dyrlegen, ble belønningen for god oppførsel en reke! Nam nam. Til Mr. Big altså,- ikke til meg.

hits